Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Τριφύλλι

ΤΡΙΦΥΛΛΙ(TRIFOLIUM)
Είδος : ΠόαΗλιακή Εκθεση: Φωτεινή
Πότισμα : **** (από 1-4 αστέρια)
Εποχή άνθισης : 'Ανοιξη-Καλοκαίρι
Χρώμα ανθέων : Λευκό
Πολλαπλασιασμός : Με σπόρους-διαιρέσειςΜέγιστη ανάπτυξη : 'Υψος 0.2m
Ανθεκτικά σε εδάφη : Υγρά εδάφη

Το Trifolium ή Τριφύλλι είναι πόα, ετήσια και πολυετής.
Ευδοκιμεί σε θέσεις με άπλετο ηλιακό φως και υγρό έδαφος. Ο πολλαπλασιασμός γίνεται με σπόρους και διαιρέσεις και το μέγιστο ύψος του φτάνει τα 0.2m 




Τριφύλλι κόκκινο (Trifolium pratense)



Το κόκκινο τριφύλλι είναι από τα πιο χρήσιμα βότανα για παιδιά με δερματικά προβλήματα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια για κάθε περίπτωση παιδικού εκζέματος. Είναι επίσης χρήσιμο και σε άλλες χρόνιες καταστάσεις του δέρματος όπως είναι η ψωρίαση. Η αποχρεμπτική και αντισπασμωδική του δράση το κάνει, χρήσιμο για το βήχα και τη βρογχίτιδα αλλά ιδιαίτερα για τον κοκκύτη. Σαν εξομαλυντικό ενδείκνυται για ένα μεγάλο φάσμα προβλημάτων


Τριφύλλι κόκκινο (Trifolium pratense) 100γρ.






περιγραφή:

Η επιστημονική ονομασία του βοτάνου αυτού είναι Trifolium pretense (τριφύλλιο το λειμόνιον). Ανήκει στην οικογένεια των Ψυχανθών. Είναι γνωστό και με το όνομα άλαφρα.

Είναι το κοινό κόκκινο τριφύλλι που παλιά το καλλιεργούσαμε στη χώρα μας για βόσκηση, αλλά το χρησιμοποιούμε σήμερα και στη φαρμακευτική.

Υπάρχει και το λευκό τριφύλλι το οποίο έχει την λατινική ονομασία Trifolium repens. Το λευκό τριφύλλι έχει τις ίδιες ουσίες με το κόκκινο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί θεραπευτικά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο (επιπλέον είναι χρήσιμο και για τους ρευματισμούς)..

Το κόκκινο τριφύλλι είναι ποώδες πολυετές φυτό, με λεία φύλλα, ύψους 30-80 εκατοστών. Έχει υπόγειο βλαστό, ελαφρώς τριχωτό και τα άνθη του είναι σε βότρεις, σε χρώμα κυανό-ιώδες. Τα φύλλα του είναι τρίφυλλα, οδοντωτά. Με την συστηματική καλλιέργεια αποκτήθηκαν διάφορες ποικιλίες που διαφέρουν στο μέγεθος και το χρώμα των ανθέων. Τα άνθη του είναι μελιτογόνα και οι μέλισσες τα λατρεύουν. Τα άνθη επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για χρωστική από κίτρινη μέχρι καφέ σε διάφορα υφάσματα.

Ιστορικά στοιχεία:

Είναι βότανο γνωστό εδώ και χιλιετίες. Οι Χριστιανοί συνέδεαν τα οικεία τρίλοβα φύλλα του με την Αγία Τριάδα. Οι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν το τριφύλλι με φύλλα σε σχήμα φράουλας (Trifolium fragiferum), ένα μεσογειακό φυτό, το οποίο ο Θεόφραστος ονόμαζε λωτό και ο Πλίνιος πρότεινε για τους λίθους του ουροποιητικού συστήματος. Συνιστούσε επίσης τη ρίζα του για την υδρωπικία.

Στη δεκαετία του 1930 τα άνθη του φυτού έγιναν δημοφιλή ως θεραπεία εναντίον του καρκίνου και δίνονται ακόμη και σήμερα σε άτομα που υποφέρουν από καρκίνο του μαστού, των ωοθηκών και των λεμφαδένων. Για τους λεμφαδένες έκαναν μια αλοιφή με τα άνθη του φυτού, τα οποία σιγόβραζαν σε χαμηλή φωτιά για 48 ώρες. Στη συνέχεια τα στράγγιζαν και λίγο πριν εξατμιστεί όλο το νερό τους, τα συνδύαζαν με ίση ποσότητα βάσης για να κάνουν την αλοιφή.

Όπως έλεγε ο λαός ανάμεσα στα φύλλα του μπορεί να βρεθεί δείγμα με 4 φυλλάρια, το τετράφυλλο τριφύλλι το οποίο θεωρούσαν πολύ γούρικο για τον κάτοχό του.

Συστατικά-χαρακτήρας: 

Το φυτό περιέχει φαινολικά γλυκοσίδια, φλαβονοειδή, κουμαρίνες και κυανιούχα γλυκοσίδια. Οι δραστικές του ουσίες που περιέχουν τα φύλλα είναι προβιταμίνη Α, βιταμίνες  CDE  και Κ1 και τα ανόργανα άλατα ασβέστιο, κάλιο, σίδηρο και φωσφόρο.

Άνθιση – χρησιμοποιούμενα μέρη - συλλογή:

Ανθίζει από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Το μέρος που χρησιμοποιούμε για θεραπευτικούς σκοπούς είναι οι ανθοφόρες κορυφές του φυτού, που συλλέγονται βέβαια την εποχή της ανθοφορία.

Θεραπευτικές ιδιότητες και ενδείξεις:

Δρα ως εξομαλυντικό, αποχρεμπτικό και αντισπασμωδικό.

Θεωρείται ως ένα από τα πιο χρήσιμα βότανα για παιδιά που έχουν δερματικά προβλήματα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το βότανα με απόλυτη ασφάλεια  για  κάθε περίπτωση παιδικού εκζέματος. Είναι επίσης χρήσιμο και για χρόνιες καταστάσεις του δέρματος όπως η ψωρίαση. Έτσι αν και είναι πιο χρήσιμο για τα παιδιά, μπορεί να ωφελήσει σημαντικά και τους ενήλικες. Στον βήχα, την βρογχίτιδα και ιδιαίτερα στον κοκίτη ωφελεί λόγω της αποχρεμπτικής και αντισπασμωδικής του δράσης.

Για δερματικά προβλήματα το βότανο συνδυάζεται πολύ καλά με το Αγριολάπαθο και την Τσουκνίδα.

Τα νωπά άνθη του βοτάνου μπορούμε να τα συνθλίψουμε και να τα βάλουμε σε δαγκώματα ή τσιμπήματα εντόμων. Επίσης μπορούμε να τα βάλουμε σαν κομπρέσα σε αρθρικούς πόνους και ουρική αρθρίτιδα.

Είναι εξαιρετικό καθαριστικό του αίματος και δεν είναι απίθανο αυτή η ιδιότητά του να συντελεί στη θεραπευτική του επίδραση μαζί με την μεγάλη διαιτητική του αξία.

Το εκχύλισμα από το κόκκινο τριφύλλι είναι πλουσιότερο ποσοτικά και ποιοτικά σε ισοφλαβόνες (αντιοξειδωτικά), σε σχέση με τη σόγια και είναι 45 φορές πιο ενεργό σε σχέση με το βάρος του. Αυτό δήλωσαν ερευνητές του Τμήματος Ενδοκρινολογίας του νοσοκομείου StLeonards στο Σίδνεϊ, που μελέτησαν μερικά συμπληρώματα διατροφής με φυτοιστρογόνα που είχαν ως βάση τους εκχύλισμα από κόκκινο τριφύλλι, ασβέστιο και βιταμίνη D3 και διαπίστωσαν ότι ανακούφισαν τις γυναίκες που υπέφεραν από διαταραχές της εμμηνόπαυσης. Επίσης, διαπίστωσαν ότι το εκχύλισμα του κόκκινου τριφυλλιού βοήθησε στην αναχαίτιση της πορείας της οστεοπόρωσης και ότι βελτίωσε την κυκλοφορία του αίματος.

Παρασκευή και δοσολογία:

Το βότανο παρασκευάζεται  ως έγχυμα. Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι βραστό νερό σε 1-3 κουταλιές του τσαγιού ξηρό βότανο και το αφήνουμε 10-15 λεπτά. Σουρώνουμε και πίνουμε τρεις φορές την ημέρα.

Αν το λάβουμε ως βάμμα εσωτερικά για προβλήματα όπως το έκζεμα και η ψωρίαση η δόση είναι 2-6 ml βάμματος τρεις φορές την ημέρα.

Προφυλάξεις:

 Δεν έχουν αναφερθεί παρενέργειες κατά συνέπεια κρατάμε απλά τον κανόνα της σωστής δοσολογίας.


ΩΦΕΛΕΙΑ ΛΗΨΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ RED CLOVER
Συμπτώματα Εμμηνόπαυσης
Ένα αυστραλέζικο προϊόν, που πρόσφατα κυκλοφόρησε στην αγορά και περιέχει red clover, έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης. Μη δημοσιευμένες μελέτες φαίνεται να έχουν υποσχόμενα αποτελέσματα.
Αντικαρκινική Δράση
Παρόλο που το red clover αποτελεί ένα πολύ δημοφιλές παραδοσιακό γιατρικό για τον καρκίνο σε όλο τον κόσμο, υπάρχει λίγη επιστημονική έρευνα που να αποδεικνύει αυτή τη χρήση. Παρόλα αυτά, προκαταρκτικές μελέτες δείχνουν ότι το red clover περιέχει ισοφλαβόνες, οι οποίες διαθέτουν αντικαρκινική δράση (1,2).
Παθολογικές Καταστάσεις του Δέρματος
Το red clover προτείνεται για τη θεραπεία της ακμής, της ψωρίασης, του εκζέματος και άλλων δερματικών παθολογικών καταστάσεων.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ
Το red clover υπάρχει σε πολλά αφεψήματα τσαγιών και θεωρείται γενικά ασφαλές (GRAS) από την FDA. Παρόλα αυτά, δεν έχουν δημοσιευθεί ακόμα λεπτομερείς μελέτες σχετικά με την ασφάλεια κατά τη χρήση του. Τα συμπυκνωμένα εκχυλίσματα μπορεί να είναι επιβλαβή.
Έγκυες, γυναίκες που θηλάζουν ή γυναίκες με ιστορικό καρκίνου της μήτρας ή του μαστού δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν το red clover.
Δεν έχει εξακριβωθεί το κατά πόσο είναι ασφαλές το red clover για τα μικρά παιδιά και για ασθενείς με σοβαρή νόσο του ήπατος ή των νεφρών.

ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
Άτομα που ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με ορμόνες (όπως τα δια του στόματος αντισυλληπτικά) ή αντιπηκτικά (όπως η κουμαδίνη ή η ηπαρίνη), δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν το red clover χωρίς ιατρική παρακολούθηση.

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΡΕΥΝΕΣ Η Γενιστεΐνη Προστατεύει τα Προστατικά Κύτταρα Ο καρκίνος του προστάτη είναι ένας από τους πιο συχνούς τύπους καρκίνου στις δυτικές κοινωνίες και εμφανίζεται κυρίως σε άντρες μεγάλης ηλικίας. Η ισχυρή, σχετιζόμενη με την ηλικία επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη συνδέεται με μια προοδευτική συσσώρευση οξειδωτικών βλαβών στο DNA, η οποία προφανώς διευκολύνεται από τη μειωμένη, λόγω της γήρανσης, αντιοξειδωτική άμυνα των κυττάρων. Ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη είναι πολύ μικρότερος σε πολλές Ασιατικές χώρες, όπου οι τροφές σόγιας είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής.
Έχει προταθεί ότι οι ισοφλαβόνες εμφανίζουν προστατευτική δράση στα προστατικά κύτταρα. Διερευνάται μάλιστα η υπόθεση ότι η γενιστεΐνη, ισοφλαβονοειδές που περιέχεται στη σόγια, θα μπορούσε να προστατέψει το DNA των προστατικών κυττάρων από βλάβες λόγω οξειδωτικού στρες, ενισχύοντας την έκφραση αντιοξειδωτικών γονιδίων και πρωτεϊνών. Σε μια έρευνα, μια επώαση 24 ωρών με γενιστεΐνη προστάτευσε τα κύτταρα από βλάβη στο DNA που προκαλείται από το υπεροξείδιο του υδρογόνου. Αυτό δείχνει ότι η γενιστεΐνη προστατεύει τα προστατικά κύτταρα από βλάβες στο DNA τους λόγω οξειδωτικού στρες, ενισχύοντας προφανώς την έκφραση και παραγωγή αντιοξειδωτικών παραγόντων. Η γενιστεΐνη μπορεί συνεπώς να ισορροπήσει τη σχετιζόμενη με την ηλικία μείωση σημαντικών αντιοξειδωτικών αμυντικών μηχανισμών των κυττάρων και αυτοί με τη σειρά τους να διατηρήσουν την ακεραιότητα του DNA (3)Προϊόντα που περιέχουν αυτό το συστατικό:


ISOFLAVONES 40mg
Το Isoflavones 40mg της Quest προέρχεται από εκχύλισμα κόκκινου τριφυλλιού και περιέχει τέσσερις ενεργές ισοφλαβόνες που συμβάλλουν στη μετρίαση των συμπτωμάτων που συνοδεύουν την εμμηνόπαυση. >>
http://www.douni.gr/printer.asp?section=ingredients&icategory=9&id=43
.




ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ 
(Trifolium alexandrinum) 
Ετήσιο φυτό, όρθιο, στητό, ψηλό, με πολλά κλαδιά και πλούσιο φύλλωμα. Παρουσιάζει γρήγορη και πλούσια αναβλάστηση μετά από κάθε κοπή. Κατάλληλο για βοσκή, κοπή ενσίρωση και χλωρή λίπανση. Προσαρμόζεται σε όλους τους τύπους εδαφών, ακόμα και σε βαριά, αλκαλικά εδάφη. Είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στις σηψιρριζίες, στις φουζαριώσεις, στο ψύχος, στις ξηροθερμικές συνθήκες και στο πλάγιασμα. Κατά τη βόσκηση δεν προκαλεί τυμπανισμό δίνει άριστη σοδειά σε χόρτο και σανό υψηλής θρεπτικής-πρωτεϊνικής αξίας αποδεχόμενο ευχάριστα από τα ζώα. Σε ξηρικά εδάφη δίνει 3-4 κοπές, ενώ σε ποτιστικά μέχρι και 7 κοπές. Σπέρνεται άνοιξη και φθινόπωρο με 3-4 Kg το στρέμμα. 

ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΠΕΡΣΙΑΣ 
(Trifolium resupinatum)
Διετές τριφύλλι με πολλά κλαδιά και πλούσιο φύλλωμα που αρχίζει 5 εκατοστά πάνω από το έδαφος. Κατάλληλο για βοσκή, κοπή, ενσίρωση και χλωρή λίπανση. Μπορεί να καλλιεργηθεί ακόμη και σε βαριά εδάφη καθώς και σε συστήματα αμειψισποράς, αλλά και να συγκαλλιεργηθεί με αγροστώδη αυξάνοντας έτσι την χειμερινή παραγωγή. Παράγει άριστης ποιότητας σανό και βοηθάει στην γαλακτοπαραγωγή και στην πάχυνση. Έχει μεγάλη αντοχή στην παρατεταμένη ξηρασία, στις ασθένειες, όπως σκωρίαση και στο ψύχος. Λόγω της υψηλής πρωτεϊνικής και θρεπτικής αξίας του χρησιμοποιείται στην παραγωγή καραμέλας (Pelets). Σπέρνεται άνοιξη και φθινόπωρο με 3-4 Kg το στρέμμα. 
ΛΕΙΜΩΝΙΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ 
(Trifolium pratense)
Τριετές τριφύλλι με πολύ μακριά στελέχη, φύλλα γυαλιστερά και άνθη με κόκκινο-πορφυρό χρώμα. Δίνει πλούσια και γρήγορη αναβλάστηση νωρίς την άνοιξη. Χρησιμοποιείται για βοσκή και για κοπή. Συνίσταται όπου η μηδική δεν δίνει καλά αποτελέσματα, και μπορεί να συγκαλλιεργηθεί με άλλα ψυχανθή και αγροστώδη. Είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στις σκωριάσεις, στο ωίδιο, στις σηψιριζίες και στο πλάγιασμα. Δίνει μέχρι και 5 κοπές σε ποτιστικά εδάφη. Σπέρνεται άνοιξη και φθινόπωρο με 3-4 Kg το στρέμμα. 
ΛΕΥΚΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΕΡΠΟΝ 
(Trifolium repens) 
Τριετές τριφύλλι που όμως μπορεί να διατηρηθεί και περισσότερο αν ποτίζεται. Είναι έρπον φυτό και απλώνεται στο χωράφι με στόλονες με γρήγορους ρυθμούς αντέχει στο ψύχος του χειμώνα και τη σκωρίαση. Το μέγιστο ύψος του φτάνει τα 20-30 εκατοστά. Έχει πλούσια ανθοφορία με λευκά άνθη, και η κτηνοτροφή που δίνει είναι υψηλής θρεπτικής αξίας, πλούσια σε πρωτεΐνες και ανόργανες ουσίες. Συνίσταται για βοσκή και επίσης, μπορεί να συγκαλλιεργηθεί με άλλα ψυχανθή και αγροστώδη. Κρίνεται κατάλληλη για περιοχές που βρίσκονται σε υψόμετρο, αλλά και για εκείνες που έχουν υψηλές βροχοπτώσεις. Εκτός από την ποικιλία GRASSLAND HUIA η εταιρεία μας διαθέτει και την ποικιλία HAIFA, η οποία έχει φύλλωμα μορφολογικά ελαφρώς μεγαλύτερο σε σχέση με την Huia, βελτιωμένη ανοχή στην ξηρασία και τέλος δίνει μεγαλύτερη χειμερινή παραγωγή. Σπέρνεται άνοιξη και φθινόπωρο με 2-3 Kg το στρέμμα.


http://www.sporoigatou.gr/trifyllia.html

















Μέλι τριφυλλιού
Το μέλι από τριφύλλι και

Μέλι τριφυλλιού

Το μέλι από τριφύλλι και  κυρίως του       αγριοτρίφυλλου είναι από τα σπάνια μονοανθικά μέλια. Ανοιχτόχρωμο μέλι με πολύ ευχάριστη γεύση,λεπτή που μένει στο στόμα. Έχει τη φήμη ότι ευνοεί τον ύπνο.


















































 















Μέλι τριφυλλιού 

Το μέλι από τριφύλλι και κυρίως του 
αγριοτρίφυλλου είναι από τα σπάνια
μονοανθικά μέλια.
Ανοιχτόχρωμο μέλι με πολύ ευχάριστη 
γεύση,λεπτή που μένει στο στόμα. 
Έχει τη φήμη ότι ευνοεί τον ύπνο.

 

Τριφύλλι μέλι είναι μέλι που παράγεται από μέλισσες που τρέφονται κυρίως με τη νέκταρ των φυτών τριφυλλιού. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, τη Νέα Ζηλανδία, τον Καναδά και είναι μερικές από τις μεγαλύτερες παραγωγούς του κόσμου, με διαφορετικά επίπεδα ποιότητας. Είναι συνήθως εύκολο να βρείτε αυτό το είδος του μελιού στα καταστήματα, διότι οι καταναλωτές, όπως ήπια, ελαφρώς floral γεύση του, και είναι συνήθως ένα από τα λιγότερο ακριβά ποικιλίες που διατίθενται.

Παραγωγή

Όλα μέλι - τριφύλλι περιλαμβάνονται - γίνεται από τις μέλισσες. Οι μέλισσες τρέφονται με το νέκταρ και γύρη από διάφορα φυτά, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε τις συλλογές τους σε μέλι μέσα από μια σειρά από εκκρίσεις. Το μέλι παίρνει τη γεύση του ό, τι τα λουλούδια οι μέλισσες τρέφονται, οπότε αν επισκέπτονται κυρίως τα φυτά τριφυλλιού, που παράγουν τριφύλλι αρωματισμένο με μέλι.
Τριφύλλι είναι ένα αναρριχητικό φυτό στο μπιζέλι οικογένεια που παράγει μεγάλες ποσότητες νέκταρ. Σε πολλές περιοχές του κόσμου, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το τριφύλλι για τον έλεγχο της διάβρωσης στις τράπεζες και τις πλαγιές, όπως οι ρίζες και, κρατώντας πίσω το χώμα. Το φυτό αυτό χρησιμοποιείται επίσης για ζωοτροφές. Μπορεί να αυξηθεί σε περισσότερα εδάφη, δεν είναι ακριβό να διατηρήσει, και φυσικά προσελκύει τις μέλισσες.

Καθαρότητα και γεύση Συνέπεια

Οι μελισσοκόμοι που θέλουν να κάνουν το μέλι τριφύλλι συνήθως τοποθετούν τις κυψέλες τους σε μια περιοχή με πολλά τριφύλλι. Μπορούν επίσης να φυτέψει τριφύλλι γύρω από τις κυψέλες τους για να ενθαρρύνουν διατροφή των μελισσών. Εκτός αν οι μέλισσες είναι σε κλειστό χώρο, ωστόσο, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να εγγυηθεί ότι θα επισκεφθούν μόνο τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις. 



ΜΕΛΙ ΤΡΙΦΥΛΛΙ

ΚΟΜΜΑΤΙ  ΚΗΡΗΘΡΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΤΡΙΦΥΛΛΙ 

http://www.wisegeek.com/what-is-clover-honey.htm



Clover Μέλι


Τριφύλλι ακονίσετε y είναι πιο κοινός τύπος μέλι της Νέας Ζηλανδίας. Νέα Ζηλανδία έχει ιστορικά μια ποιμενική οικονομία και μια εξάρτηση από την εκτροφή προβάτων. Τριφύλλι και μείγματα σίκαλης χόρτο έχουν κυριαρχήσει λιβάδια με υψηλή απόδοση τους και κτηνοτροφικά Clover Field on Canterbury Plainsφυσικό άζωτο περί καθορισμού, για τη γονιμότητα του εδάφους.Πιο πρόσφατα, παραγωγή γάλακτος έχει γίνει ένα σημαντικό μέρος της Νέας Ζηλανδίας αγροτική σκηνή και το τριφύλλι είναι ένα σημαντικό συστατικό των βοσκοτόπων σε προοδευτική γαλακτοκομικών εκμεταλλεύσεων όπου ελαχιστοποιεί την ανάγκη για συνθετικά λιπάσματα με υψηλή αποτύπωμα άνθρακα. 
Το κανονικό κύκλο αύξησης είναι ότι τριφύλλι αρχίζει να κυριαρχεί στα βοσκοτόπια στα τέλη της άνοιξης και στις αρχές του καλοκαιριού. Η κορυφή της ροής μελιού είναι στο σημείο όπου η μείωση των επιπέδων υγρασίας αρχίζουν να ελαφρώς κοτσίδας στο φυτό. Η κορυφή μπορεί να διαρκέσει μερικές ημέρες ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις (ίσως όταν ενισχυθεί με επιπλέον βροχοπτώσεις) πάνω από μερικές εβδομάδες για να παράγουν μια συγκομιδή. Σε πολλές περιοχές, η υψηλή βοσκοτόπων χώρα oversown από εναέρια επιφανειακή λίπανση και κυψέλες σε αυτούς τους τομείς μπορούν να παράγουν μεγάλες καλλιέργειες υψηλής ποιότητας μέλι τριφυλλιού. 

Red Clover
Τριφύλλι παραγωγή σπόρων είναι μια άλλη μεγάλη πηγή των κτηνοτροφικών τριφυλλιού για τις μέλισσες και υπό καλές συνθήκες, τριφύλλι παραγωγή μελιού μπορεί να είναι εξαιρετική.

Τα κυριότερα είδη τριφυλλιού στη Νέα Ζηλανδία είναι λευκό τριφύλλι (Trifolium repens),αλλά μια ποικιλία άλλων Bee working a white clover flowerείδη τριφυλλιού είναι παρόντες. Αυτές περιλαμβάνουν κόκκινο τριφύλλι (T. pratense), φράουλα τριφύλλι (T. fragiferum), υπόγεια (Τ. subterraneum) και το νόθο τριφύλλι(T. hybridum). Συνήθως αυτές οι διαφορετικές τριφύλλια έχουν τη δική τους περίοδο ανθοφορίας, που μπορεί να είναι πριν ή μετά την ανθοφορία λευκό τριφύλλι.

Bee working subterranean cloverΧρώμα 

Τριφύλλι μέλι έχει μιασειρά χρωμάτων Norma l από 10 έως 35 mm ( Pfund κλίμακα ). Περίπου το 80% του μελιού τριφυλλιού θα fa ll σε αυτό το εύρος. Εμείς συνήθως βαθμού τριφύλλι σε 4 σειρές χρώμα.
.
  • 0-9 χιλιοστών
  • 10-19 χιλιοστών
  • 20-35 χιλιοστών
  • Πάνω από 35 χιλιοστά
Τον τύπο του εδάφους μπορεί να επηρεάσει το χρώμα αλλά μίγματα με άλλους τύπους μελιού είναι η πιο κοινή αιτία του χρώματος διακύμανσης. Κανονικά το μέλι από το Νότιο Νησί είναι ελαφρύτερο από ό, τι μέλι από το Βόρειο Νησί, κυρίωςBeehives in rolling hill country with oversown cloverλόγω του μεγάλου αριθμού των διαφοράς floral πηγές στο North Island.

Περικοπή Timing 

Η καλλιέργεια τριφυλλιού ξεκινά συνήθως γύρω στα μέσα Δεκεμβρίου και τελειώνει τέλη Ιανουαρίου. Μπορεί όμως ξεκινήσει στις αρχές του Νοεμβρίου και να τελειώσει τόσο αργά όσο αρχές Μαρτίου. Ωστόσο συνήθως η πλειοψηφία της καλλιέργειας παράγεται επί μία περίοδο 2-3 εβδομάδων σε οποιαδήποτε περιοχή. Οι περισσότεροι παραγωγοί θα έχουν την πλειοψηφία των καλλιεργειών τους εξάγεται τριφύλλι έτοιμα προς πώληση



VIDEO

http://ak4.picdn.net/shutterstock/videos/206077/preview/stock-footage-bee-on-clover-flower-hd.mp4






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου